ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγρίνιο 13-07-2009

Με αφορμή τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γεώργιος Παπαναστασίου έστειλε στον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Σουφλιά την ακόλουθη επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

Η Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στην 15η/30-6-2009 συνεδρίασή της διαπίστωσε τα δυσεπίλυτα προβλήματα των σεισμοπλήκτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας λόγω των γραφειοκρατικών και συγκεντρωτικών διαδικασιών τα οποία ως γνωστόν έχουν επισημανθεί και από το Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας για τους Νομούς Αχαϊας και Ηλείας.

Λόγω της μη λειτουργίας αντίστοιχου γραφείου ΤΑΣ στο Νομό μας – σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν αλλά και ότι συμβαίνει σε άλλους σεισμόπληκτους νομούς – καθώς  και της μεγάλης απόστασης από την Πάτρα τα προβλήματα είναι ακόμη πιο έντονα και διογκωμένα.

Γιαυτό κρίνουμε απαραίτητη και επιβεβλημένη, όπως γνωρίζετε και με το υπ΄αριθμ. Πρωτ.: 935/19-4-2007 έγγραφό μας, την επαναλειτουργία γραφείου ΤΑΣ στο Νομό μας.

Άλλωστε ο Νομός μας πρόσφατα έχει κριθεί δύο φορές σεισμόπληκτος τόσο από τους σεισμούς του Απριλίου 2007 που έπληξαν μόνο την Αιτωλοακαρνανία όσο και εκείνους του Ιουνίου 2008 που έπληξαν και τους τρείς νομούς της Δυτικής Ελλάδας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αναγνωρίσετε το δίκαιο αίτημά μας και θα προχωρήσετε στην άμεση επίλυση του προβλήματος που ταλαιπωρεί τόσο τους Μηχανικούς όσο και τους σεισμόπληκτους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας».

Αγρίνιο 04-05-2009