ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

 

Το Περιφερειακό Τμήμα Ν. Αιτωλ/νίας του Τ.Ε.Ε. εκφράζει την αντίθεσή του στην όλο και πλέον συχνότερη παρουσία Αμερικανικών πολεμικών πλοίων στον Αστακό και στην ευρύτερη περιοχή του Πλατυγιαλιού και καλεί τους υπεύθυνους των Υπουργείων Ανάπτυξης, Εμπορικής Ναυτιλίας και Άμυνας να σταματήσουν την άδεια ελλιμενισμού ξένων πολεμικών πλοίων στην περιοχή.

Η παρουσία τους συντελεί στην απαξίωση του λιμανιού από Εμπορικό κέντρο και στην μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο για την πραγματοποίηση των επιθετικών στρατιωτικών σχεδίων αυτών που στέλνουν κατοχικά στρατεύματα στις χώρες των Βαλκανίων, της Ασίας, «αξιοποιώντας» έτσι με τον πιο απεχθή τρόπο στην γεωγραφική θέση της περιοχής.

Εμείς οι Μηχανικοί της Αιτωλ/νίας, γνωρίζουμε πολύ καλά τη σημασία του Πλατυγιαλιού και της ευρύτερης περιοχής για την ανάπτυξη της περιοχής, για την σύνδεση της ηπειρωτικής Ελλάδας με χώρες της Ευρώπης, την ανάπτυξη του λιμανιού με Εμπορική, Βιομηχανική, Τουριστική δραστηριότητα.

Η παρουσία των ξένων στρατιωτικών πλοίων στην περιοχή, απομακρύνει την προοπτική τέτοιων δραστηριοτήτων και υποβαθμίζει την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και της ειρήνης στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

 

Αγρίνιο 19-6-2006