ΑΓΡΙΝΙΟ, 10-12-2007

 

 ΨΗΦΙΣΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Περιφερειακού Τμήματος Νομού Αιτωλ/νίας

για το Ασφαλιστικό

 

  • Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Νομού Αιτωλ/νίας στην συνεδρίασή της της 10ης Δεκεμβρίου του έτους 2007 με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό, αποφάσισε να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη ενοποίηση το ΤΣΜΕΔΕ με άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και προστασίας πρέπει να διατηρήσει τον δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα του και να βασίζεται στην τριμερή χρηματοδότηση εξασφαλίζοντας την ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.
  • Το ΤΣΜΕΔΕ είναι ως γνωστόν από τους πλέον εύρωστους οικονομικά ασφαλιστικούς οργανισμούς με σχεδόν μηδενική κρατική επιχορήγηση και στηρίζεται αποκλειστικά στις εισφορές και στις επαγγελματικές δραστηριότητες των ασφαλισμένων του, εισφορές οι οποίες έγιναν πιο δυσβάσταχτες από την ψήφιση και εφαρμογή του Ν. 3518/2006.
  • Η εκ του πονηρού προσπάθεια ενοποίησης αποσκοπεί αποκλειστικά στην καταλήστευση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ και την εν γένει περιουσία του. Η περιουσία αυτή δεν χαρίστηκε στους Μηχανικούς από κανένα και αποτελεί αποτέλεσμα των κόπων και θυσιών τους, των χαμηλών συντάξεων που λαμβάνουν επί σειρά ετών και στην αναλογία ενεργών ασφαλισμένων προς συνταξιούχους (7 προς 1) καθώς και στην διαχείριση και το αυτοδιοίκητό του.
  • Το ΤΕΕ θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο του ΤΣΜΕΔΕ, δηλώνει κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια ενοποίησης του ΤΣΜΕΔΕ με άλλα ταμεία και

Καλεί όλους τους συναδέλφους Μηχανικούς σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα, με δυναμική συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία  στις   12 Δεκεμβρίου 2007 και στην απεργία στις 19 Δεκεμβρίου του 2007.

Καλεί επίσης όλον τον τεχνικό κόσμο του Νομού μας σε Παντεχνική συγκέντρωση στις 19 Δεκεμβρίου 2007 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου (3ος όροφος) με την συμμετοχή εκπροσώπου της Κεντρικής Διοίκησης.

Ο αγώνας των Διπλωματούχων Μηχανικών συνεχίζεται για την αποτροπή της ενοποίησης του ΤΣΜΕΔΕ με άλλα ταμεία και για την άρση των αδικιών και των ανισοτήτων που έχουν επέλθει στους συναδέλφους από την εφαρμογή όλων των αντιασφαλιστικών νόμων από το έτος 1992 μέχρι σήμερα.