Συνάδελφοι

Αναρτάται η επιστολή που εστάλη απο τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας κ. Ρόκο Κωνσταντίνο προς τον Πρόεδρο του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και η οποία κοινοποιήθηκε  στον Πρόεδρο της προσωρινής Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας κ. Σερπάνο Δημήτριο όπου δηλώνεται η ήδη εκφρασμένη και σταθερή προθεσή μας για οποιαδήποτε συμβολή του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας προς αντιμετώπιση ανακυψάντων προβλημάτων αλλά και προτείνεται η περαιτέρω συνεργασία με το τμήμα Δ.Π.Φ.Π. προς διοργάνωση ημερίδας αλλά και της προοπτικής δημιουργίας χωρικού παρατηρητηρίου των Δήμων της Αιτωλ/νίας. Η επιστολή έχει ως εξής:  

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

 Με την επιστολή αυτή σας εκφράζω την σταθερή και εκφρασμένη πρόθεση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας να συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του και όπου αυτό μας ζητηθεί σε προβλήματα που έχουν προκύψει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στο Τμήμα σας.

Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω πως το ΤΕΕ θα διοργανώσει ημερίδα με θέμα: «Χωροταξικός – Πολεοδομικός και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός των νέων Δήμων – Ο ρόλος των ΓΠΣ –ΣΧΟΟΑΠ»

Για την επιτυχία της διοργάνωσης κρίνεται ότι η συμμετοχή  και  συνεργασία μαζί σας θα αποτελέσει θετικό παράγοντα.

Η ημερίδα εντοπίζεται χρονικά να πραγματοποιηθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο.

Στην ημερίδα η σχετική Ομάδα Εργασίας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας (συντονιστής Ι. Καρυδάς) θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα που αφορούν τα προβλήματα και τις εξελίξεις για το Χωροταξικό – Πολεοδομικό και Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό των νέων Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας που ανακύπτουν με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».

Τέλος σας εκφράζω την πρόθεση για μια μελλοντική διερεύνηση της συνεργασίας με το τμήμα Δ.Π.Φ.Π. στα παραπάνω θέματα καθώς υπάρχει η πρόθεση από μέρους μας να συγκροτηθεί ηλεκτρονική εφαρμογή – παρατητήριο για την δημιουργία χαρτογραφικών ψηφιακών υποβάθρων για τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.

Πιστεύουμε πως η προοπτική του χωρικού παρατηρητηρίου παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον για τα μέλη του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας, για τους απλούς πολίτες της περιοχής μας αλλά και για το Τμήμα Δ.Π.Φ.Π. και κυρίως τους φοιτητές του".